Πηλιορείτικο κιρασό

23.05.2016
Ενα ελαφρύ γλυκό, ένα πρωτότυπο κέικ και ένα παραδοσιακό λικέρ είναι οι τρεις συνταγές που προτείνουμε με βάση το φρούτο της άνοιξης, το κεράσι.

ΥΛΙΚΑ

• 1 κιλό βύσσινα ή κεράσια
• 1 κιλό ζάχαρη
• ξύλα κανέλας και γαρίφαλα
• 2 κιλά κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε γυάλινο βάζο ή σε μπουκάλι με φαρδύ στόμιο 1 κιλό βύσσινα ή κεράσια με το κουκούτσι τους, 1 κιλό ζάχαρη, ξύλα κανέλας και γαρίφαλα. Δένουμε καλά το στόμιο με γάζα και το αφήνουμε στον ήλιο για 20-30 μέρες, γυρνώντας το έτσι ώστε να το βλέπει ο ήλιος όσο γίνεται περισσότερο. Επειτα από 1 μήνα προσθέτουμε 2 κιλά κονιάκ και αφήνουμε το μπουκάλι για 2 μέρες μέσα στο σπίτι. Περνάμε το λικέρ από γάζα έτσι ώστε να καθαρίσει εντελώς.

Επιμέλεια: Αλέξης Μίχας

Συνταγές από το Cook Book