Γαύρος γιαχνί

06.08.2016
Ο γαύρος είναι από τα πλέον νόστιμα ψάρια. Δοκι­μάστε τις συνταγές που σας προτείνουμε.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό γαύρο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • ½ κιλό ντομάτες ώριμες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • λίγα φυλλαράκια ρίγανη φρέσκια
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

EΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα ψαράκια, τα πλένουμε, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, περνάμε τις ντομάτες από χοντρό τρίφτη και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ρηχή και πλατιά κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε ελαφρά το σκόρδο. Ρίχνουμε τις ντομάτες, αλατοπίπερο και νερό. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά και, όταν δέσει η σάλτσα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι. Προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε μία φορά. Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ταψί, βάζουμε τα ψάρια και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, κουνάμε μια δυο φορές το σκεύος χωρίς να τα ανακατέψουμε και, μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη.