Με αχλάδι, μπανάνα και πορτοκάλι

10.08.2010

Υλικά

  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 3 μεγάλα αχλάδια ή 5 μικρά
  • 2 μπανάνες
  • Χυμός από 1 πορτοκάλι
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 ασπράδι αβγού

Εκτέλεση
1. Βάζετε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν (για 10 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά).

2. Ξεφλουδίζετε και βγάζετε τα κουκούτσια από τα αχλάδια και τα χτυπάτε στο μπλέντερ πολύ καλά.

3. Προσθέτετε τις μπανάνες και τους χυμούς του πορτοκαλιού και του λεμονιού και τα χτυπάτε καλά στο μπλέντερ μαζί με τα αχλάδια. Όταν χτυπηθούν καλά, τα βάζετε στο σιρόπι.

4. Σε ένα μπολ βάζετε το ασπράδι του αβγού και το χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να γίνει μαρέγκα.

5. Στη συνέχεια ανακατεύετε τη μαρέγκα σιγά σιγά με τα φρούτα και το σιρόπι (με το μίξερ). Όταν γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα, το βάζετε στην κατάψυξη σε ένα πλαστικό μπολ.

Σημείωση: Ανά μία ωρα το βγάζετε και το χτύπατε με το μίξερ (4-5 φορές).