Νάτσος με τυροσαλάτα

23.04.2009
Η πιο τραγανή απόλαυση!

Τι έχουμε:

  • 1 σακουλάκι El Sabor Nachos με γεύση τυριού
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή χοιρινό
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2 ντομάτες
  • 1/2 ποτήρι τεκίλα
  • 1/2 κουταλάκι τσίλι σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • βιτάμ

Για την τυροσαλάτα:

  • 200 γραμ. φέτα
  • 200 γραμ. ανθότυρο
  • 1/2 φλιτζ. γάλα
  • λευκό πιπέρι

Για το γαρνίρισμα

  • άνηθο

Τι κάνουμε:

Πρώτα ετοιμάζουμε την τυροσαλάτα: βάζουμε σε ένα μπολ τη φέτα και το ανθότυρο και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι, ώστε να γίνουν σαν αλοιφή.

Κατόπιν ρίχνουμε το γάλα, το πιπέρι και ανακατεύουμε έως ότου αναμειχθούν τα υλικά και γίνουν μια ομοιογενής, παχύρρευστη κρέμα, οπότε σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το λιώνουμε στο μπλέντερ, το βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, μαζί με το βιτάμ και το σοτάρουμε μέχρι να χρυσίσει.

Εν τω μεταξύ, πλένουμε την πιπεριά, τη στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, την ψιλοκόβουμε και τη ρίχνουμε στο τηγάνι με το κρεμμύδι, για να σοταριστεί, έως ότου μαραθεί η φλούδα της.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύουμε για να σοταριστεί ομοιόμορφα και μόλις ασπρίσει, ρίχνουμε το τσίλι. Ανακατεύουμε και πάλι τα υλικά, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις, κατόπιν τα σβήνουμε με την τεκίλα, αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5-6 λεπτά, έως ότου εξατμισθεί το αλκοόλ και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Ζεματίζουμε τις ντομάτες σε μια κατσαρόλα με καυτό νερό, ώστε να ξεφλουδίζονται ευκολότερα και αφού τις ξεφλουδίσουμε, τις τρίβουμε, με τη χονδρή πλευρά του τρίφτη, σε ένα μπολ. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπολ τη ζάχαρη, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και το αφήνουμε για λίγη ώρα, ώστε οι ντομάτες να απορροφήσουν τη ζάχαρη.

Σε μια πιατέλα, στρώνουμε τα El Sabor Nachos με γεύση τυριού, απλώνουμε από πάνω το μείγμα του κιμά, κατόπιν λίγη από την τυροσαλάτα, λίγη από την τριμμένη ντομάτα και σερβίρουμε, γαρνίροντας με άνηθο ή με άλλα αρωματικά βότανα.

Συμβουλή
Αν θέλουμε ακόμα πιο καυτή γεύση, προσθέτουμε στην τυροσαλάτα κόκκινη πιπεριά, πολτοποιημένη στο μπλέντερ.

το κατάλληλο κρασί Νεμέα παλαιωμένη.