Αρνάκι γάλακτος με φασολάκια και αρακά

11.06.2009
Γρήγορη και εύκολη η συνταγή του Γιάννη, λύνει τα χέρια της νοικοκυράς, αλλά και του εργένη που θέλει να καλέσει φίλους για να ανταλλάξουν ευχές για Χριστός Ανέστη!

Γρήγορη και εύκολη η συνταγή του Γιάννη, λύνει τα χέρια της νοικοκυράς, αλλά και του εργένη που θέλει να καλέσει φίλους για να ανταλλάξουν ευχές για Χριστός Ανέστη!

Υλικά:

  • 1 μπούτι αρνίσιο
  • 1 κιλό φασολάκια
  • 200 γραμμ. αρακάς
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 500 γραμμ. ντοματάκια
  • 3/4 ποτηριού ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

1. Αλατοπιπερώνετε καλά το κρέας. Καθαρίζετε τα φασόλια, αφαιρείτε τις άκρες τους και τα κόβετε στα 2 ή στα 3, αν είναι πολύ μεγάλα. 2. Βάζετε σε ένα ταψί τα πράσινα φασολάκια και από πάνω τον αρακά. Αλατοπιπερώνετε. 3. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά. Περιχύνετε με λάδι. Καλύπτετε το ταψί με αλουμινόχαρτο. 4. Ψήνετε για 1 ώρα και 30 λεπτά στους 200 βαθμούς. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι το κρέας να ροδοκοκκινίσει (10-15 λεπτά).