Τούρτα με σοκολατένια αβγά

06.04.2010
.

Star στο τραπέζι και είναι χάρμα οφθαλμών. Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσεις το γλυκό που μας προτείνει η Έστερ Σαρφάτη.

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα (24 εκ.). Λιώνετε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί. Κάνετε τα ασπράδια μαρέγκα, προσθέτετε 100 γραμμ. ζάχαρη.

2. Σε άλλο μπολ χτυπάτε τα 2 αβγά με τους 4 επιπλέον κρόκους και προσθέτετε 75 γραμμ. ζάχαρη. Ανακατεύετε το μείγμα αυτό με τη σοκολάτα και στο τέλος προσθέτετε τη μαρέγκα. Τοποθετείτε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε για 35-40 λεπτά.

3. Λιώνετε τη σοκολάτα. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σαντιγί και προσθέτετε τη βανίλια. Ανακατεύετε τη σοκολάτα με τη σαντιγί και απλώνετε την κρέμα στη βάση. Διακοσμείτε με τα σοκολατένια αβγά.

Υλικά

Για τη βάση

  • 250 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 125 γραμμ. βούτυρο
  • 175 γραμμ. ζάχαρη
  • 6 αβγά (δύο ολόκληρα και τέσσερα χωρισμένα)
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια

Για την κρέμα

  • 125 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 250 γραμμ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια
  • Σοκολατένια αβγά για στόλισμα