Σαλάτα σε τορτίγια με κοτόπουλο σχάρας

20.07.2010

Προετοιμασία 40 λεπτά
Μαγείρεμα 15-20 λεπτά
Υλικά για 6 άτομα
Βαθμός δυσκολίας εύκολη

Yλικά

  • 1 ολόκληρο στήθος από κοτόπουλο φιλέτο
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 πιπεριά κόκκινη καυτερή
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
  • ½ φλιτζάνι φύλλα μέντας
  • 6 τορτίγιες

Για τη μαρινάδα

  • 2 κουτ. σούπας λάδι
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας πάπρικα
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα
  • ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • λίγο θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη sauce

  • ½ φλιτζάνι λάδι
  • 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 3 κουτ. σούπας χυμό λάιμ
  • 1 λάιμ (το ξύσμα του)

Eκτέλεση

Xτυπάμε στο μπλέντερ τα υλικά της μαρινάδας. Ψιλοκόβουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε λεπτά μπαστουνάκια και το μαρινάρουμε από 6 ώρες έως και όλη τη νύχτα στο ψυγείο. Σκουπίζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το ψήνουμε σε δυνατό γκριλ μέχρι να ροδίσει. Aνακατεύουμε τα λαχανικά της σαλάτας σε μεγάλο μπολ και περιχύνουμε με τη sauce. Προσθέτουμε το ψημένο κοτόπουλο και σερβίρουμε πάνω σε τορτίγιες.