Γλυκιά σεσκουλόπιτα με καρύδια και τυρί

20.07.2010

Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 40 λεπτά
Υλικά για 6 άτομα
Βαθμός δυσκολίας εύκολη

Yλικά

  • 4 φύλλα χωριάτικα
  • 3 κιλά σέσκουλα καθαρισμένα, χωρίς κοτσάνια
  • 2 φλιτζάνια καρύδια ψιλοκομμένα
  • 2 φλιτζάνια cream cheese
  • 3 αβγά
  • 4 κουτ. σούπας μέλι
  • ½ κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • ½ φλιτζάνι σταφίδες
  • 3 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο για τα φύλλα
  • ζάχαρη άχνη

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βράζουμε τα σέσκουλα για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε καλά, πιέζουμε με τα χέρια να φύγει όλο το νερό και τα αφήνουμε να στραγγίξουν όσο καλύτερα γίνεται. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί, τα αβγά και το μέλι για 2 λεπτά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και προσθέτουμε τον δυόσμο, τον χυμό λεμονιού, τις σταφίδες και τα καρύδια. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε ένα φύλλο επίσης λαδωμένο. Προσθέτουμε ένα δεύτερο λαδωμένο φύλλο (με τις άκρες τους να εξέχουν από το ταψί). Αναμειγνύουμε τα σέσκουλα με το μείγμα του τυριού και τα απλώνουμε ομοιόμορφα σε ολόκληρη την επιφάνεια των φύλλων. Σκεπάζουμε με το τρίτο φύλλο, το λαδώνουμε και βάζουμε το τέταρτο φύλλο. Λαδώνουμε καλά. Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα, χαράζουμε την πίτα σε 12 κομμάτια και ψήνουμε για 35 λεπτά. Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.