Ανοιχτό σάντουίτς με μπιφτέκι γαλοπούλας

16.07.2009
Χωρίς πολλές θερμίδες αλλά αληθινά γευστικό!

Τι έχουμε:

  • 1 φραντζόλα ψωμί χωριάτικο
  • 2 στήθη γαλοπούλας
  • 3 φέτες ψωμί για τοστ
  • 2 ασπράδια αβγών
  • 1/2 ποτηράκι μπίρα
  • 5 κουταλιές βιτάμ για το άλειμμα
  • 2 κλωναράκια μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σος:

  • 1 φλιτζ. μαγιονέζα Helmanns Real
  • 4 κουταλάκια κέτσαπ
  • Για το γαρνίρισμα:
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο

Τι κάνουμε:

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τη γαλοπούλα για μισή ώρα.Εν τω μεταξύ, βάζουμε σε ένα μπολ το ψωμί για τοστ με την μπίρα και αφού μουλιάσει, το στύβουμε καλά με τα χέρια μας.

Μόλις η γαλοπούλα βράσει, τη βγάζουμε από την κατσαρόλα, την αφήνουμε να στραγγίξει πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και την ψιλοκόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σαν κιμά. Κατόπιν τη βάζουμε στο μπλέντερ και τη χτυπάμε για πολύ λίγο, ώστε να γίνει σαν κιμάς.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον κιμά της γαλοπούλας, μαζί με το μουλιασμένο ψωμί, τα ασπράδια, τον μαϊντανό, αφού πρώτα τον ψιλοκόψουμε, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με τα δάχτυλά μας, ώστε να ενωθούν τα υλικά. Οταν η ζύμη γίνει μαλακή, τη χωρίζουμε σε έξι μέρη και τα πλάθουμε σε μπιφτέκια.

Αλείφουμε την επιφάνεια από τα μπιφτέκια με βιτάμ, τα τυλίγουμε σε διαφανή μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC και εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σος:

Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ τη μαγιονέζα Hellmanns Real μαζί με το κέτσαπ, τα ανακατεύουμε για να ενωθούν οι γεύσεις και κατόπιν σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε και αυτό στο ψυγείο.

Στη συνέχεια, βγάζουμε τα μπιφτέκια από το ψυγείο, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί αλειμμένο με βιτάμ και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά. Κόβουμε τη φραντζόλα σε φέτες και μόλις τα μπιφτέκια ψηθούν, βάζουμε επάνω σε κάθε φέτα ψωμιού ένα μπιφτέκι.

Ρίχνουμε επάνω σε κάθε μπιφτέκι δύο κουταλιές από τη σος της μαγιονέζας Hellmanns Real, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Συμβουλή

Αν θέλουμε χρησιμοποιούμε ψωμί ολικής αλέσεως!

το κατάλληλο κρασί Κόκκινο, Νεμέα φρέσκια.