Ομελέτα σουφλέ

11.06.2009
Είναι πιο tlia απ ό,τι δείχνει!

Τι έχουμε:

  • 4 αβγά μεγάλα
  • 1 φλιτζ. κρέμα
  • γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ tlia 15%
  • 100 γραμ. τσένταρ
  • 100 γραμ. παρμεζάνα
  • 3 κουταλιές μαργαρίνη
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Τι κάνουμε:

Διαχωρίζουμε τα αβγά και βάζουμε τους κρόκους σε ένα μικρό μπολ και τα ασπράδια σε ένα μεγάλο.

Ρίχνουμε μέσα στους κρόκους αλάτι και πιπέρι και τους χτυπάμε με ένα πιρούνι.

Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά, ένα αντικολλητικό τηγάνι κατάλληλο για φούρνο και το αφήνουμε να κάψει. Εν τω μεταξύ, χτυπάμε τα ασπράδια με το αναδευτήρι των αβγών και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα μεταλλικό κουτάλι, ρίχνουμε μέσα στα ασπράδια τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ tlia 15%, το τσένταρ, την παρμεζάνα (κρατάμε δυο κουταλιές από καθένα από τα δύο τυριά) και ανακατεύουμε απαλά, έως ότου ενωθούν τα υλικά.

Προθερμαίνουμε το γκριλ.

Ρίχνουμε στο καυτό τηγάνι τη μαργαρίνη και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία.

Μόλις η μαργαρίνη λιώσει και αρχίσει να αφρίζει, ρίχνουμε το μείγμα των αβγών και κουνάμε το τηγάνι, κρατώντας το από το χερούλι, με κυκλικές κινήσεις, για να απλωθούν τα αβγά ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού.

Αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί για 3-4 λεπτά και με μια σπάτουλα την ξεκολλάμε από τα τοιχώματα του τηγανιού και τη γυρίζουμε προσεχτικά, για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Αφήνουμε να ψηθεί για 1 λεπτό ακόμη, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε επάνω στην ομελέτα τα τυριά που είχαμε κρατήσει.

Κατόπιν βάζουμε το τηγάνι στο φούρνο, κάτω από το προθερμασμένο γκριλ και αφήνουμε την ομελέτα, για δύο λεπτά, ώστε να γκρατιναριστούν τα τυριά.

Σερβίρουμε την ομελέτα διπλωμένη και τη συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.

Συμβουλή

Μπορούμε να βάλουμε ανάμεσα στη διπλωμένη ομελέτα, ψητά μανιτάρια.

το κατάλληλο κρασί Κόκκινο, Νάουσα.