Πέστο Τζενοβέζε

04.06.2009

Υλικά (για ένα βάζο περίπου 300 γραμμ.)

  • Μερικά φύλλα βασιλικού
  • 25 γραμμ. κουκουνάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 50 γραμμ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι χοντρό
  • 100-150 γραμμ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Βάζετε το βασιλικό, τα κουκουνάρια και το αλάτι στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε ρίχνοντας το λάδι.

2. Προσθέτετε το σκόρδο και αν σας φαίνεται πηχτό το μείγμα, το αραιώνετε με λάδι.

3. Στη συνέχεια τοποθετείτε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτετε την παρμεζάνα, ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα και αλατοπιπερώνετε (όσο θέλετε).

4. Φυλάτε τη σάλτσα στο ψυγείο περίπου για μία εβδομάδα.