Κανταΐφι με γλυκό μελιτζανάκι

17.09.2009

Υλικά

  • 1/2 κιλό καρύδι κοπανισμένο
  • 1/2 κιλό κανταΐφι
  • 1 κούπα του τσαγιού λιωμένο βούτυρο
  • 1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 2 κουτ. γλυκού κονιάκ
  • Γλυκό μελιτζανάκι σουρωμένο και κομμένο κομμάτια

Για το σιρόπι:

  • 4 κούπες τσαγιού ζάχαρη
  • 3 κούπες τσαγιού νερό
  • 1/2 κούπα σιρόπι από το μελιτζανάκι

Εκτέλεση

1. Ανακατεύετε την καρυδόψιχα με την κανέλα και το κονιάκ. 2. Χωρίζετε το κανταΐφι σε 20 μέρη, παίρνετε το κάθε μέρος και το ανοίγετε λίγο με τα χέρια σας. 3. Τοποθετείτε 1 κουτ. σούπας μείγμα και 2-3 κομματάκια μελιτζανάκι και το τυλίγετε ρολό. 4. Βάζετε το ρολό σε βουτυρωμένο ταψί και τα περιχύνετε με βούτυρο. Τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά. Τα ξεσκεπάζετε και τα ψήνετε για 30 λεπτά ακόμα να πάρουν χρώμα. 5. Βράζετε το σιρόπι και, αφού κρυώσουν τα κανταΐφια, τα περιχύνετε με το καυτό σιρόπι, αφήνοντας να ποτίσουν καλά πριν τα σερβίρετε. 6. Τα στολίζετε με αστεράκια από μελιτζανάκι και μοσχοκάρφια.