Πένες με φρέσκια ντομάτα

18.06.2009
Ο πιο απλός αλλά και ο πιο παραδοσιακός τρόπος για να φτιάχνουμε τα ζυμαρικά μας!

Τι έχουμε:

  • 1 πακέτο πένες
  • 1/2 κιλό φρέσκα ντοματάκια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 5 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 1 κλωναράκι σέλινο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • φύλλα ρόκας

Τι κάνουμε:

  • Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα και περνάμε την επιφάνειά της με το σκόρδο, καθαρισμένο για να αφήσει τη μυρωδιά του.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 3 κουταλιές από το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο έως ότου χρυσίσει.
  • Πλένουμε τα ντοματάκια, αφαιρούμε τους μίσχους και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα, πιέζοντάς τα ελαφρά για να βγάλουν λίγο από τον χυμό τους.
  • Πλένουμε και λιώνουμε το σέλινο στο μπλέντερ, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, μαζί με αλάτι και πιπέρι, ανακατεύοντας συνέχεια για να ενωθούν οι γεύσεις.
  • Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Εν τω μεταξύ, βράζουμε τις πένες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και το υπόλοιπο λάδι.
  • Οταν βράσουν, τις στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι, τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα ντοματάκια και ανακατεύουμε για να ενωθούν με τη σάλτσα.
  • Σερβίρουμε τις πένες σε πιάτα γαρνίροντας με τα φύλλα ρόκας.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα μυρωδικά όπως μαϊντανό.

Το κατάλληλο κρασί: Κόκκινο Νεμέα φρέσκια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ