Ριζότο με κοτόπουλο

18.06.2009
Γευστικότατο και πολύ ελαφρύ!

Τι έχουμε:

  • 1/2 κιλό ρύζι για ριζότο
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 5 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλου
  • 1/2 φλιτζ. γάλα
  • 1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σέλερι
  • 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 6 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 1/2 μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Τι κάνουμε:

  • Πλένουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με τον ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι έως ότου ασπρίσουν.
  • Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
  • Βγάζουμε τα φιλέτα από την κατσαρόλα (κρατάμε τον ζωμό), τα αλείφουμε με 2 κουταλιές από το λάδι, τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για 15 λεπτά περίπου.
  • Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, πλένουμε το σέλερι και το κόβουμε σε κομματάκια.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σέλερι, έως ότου μαλακώσουν και ροδίσουν.
  • Κατόπιν ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε με μια κουτάλα, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να σιγοβράσουν, μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ και ρίχνουμε σιγά σιγά 4 1/2 φλιτζάνια του ζεστού ζωμού, από το κοτόπουλο που βράσαμε, ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου το ρύζι απορροφήσει όλα τα υγρά.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το γάλα, ανακατεύουμε, αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση και κατόπιν ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και τη μισή παρμεζάνα. Ανακατεύουμε πάλι το ριζότο, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μισό φλιτζάνι του ζωμού που κρατήσαμε.
  • Βγάζουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου από τον φούρνο, τα κόβουμε σε κομμάτια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το ριζότο και τα ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε το ριζότο, πασπαλισμένο με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Συμβουλή
Μπορούμε αντί για γάλα να χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος.

Το κατάλληλο κρασί: Λευκό Μαλαγουζιά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ