Κοτόπουλο με αρακά

15.08.2011

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο μέτριου μεγέθους
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 ντομάτες ώριμες ? 1 κουτ. σούπας πελτέ
  • 1/2 κιλό αρακά
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • 3 πατάτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
1. Πλένετε το κοτόπουλο και το τρίβετε με μια λεμονόκουπα.

2. Βάζετε λάδι στην κατσαρόλα να κάψει. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το κοτόπουλο. Τσιγαρίζετε για λίγο και σβήνετε με κρασί.

3. Προσθέτετε την ντομάτα και τον πελτέ. Αλατοπιπερώνετε.

4. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει. Μόλις πάρει 2-3 βράσεις, ρίχνετε το νερό και περιμένετε να βράσει πάλι.

5. Προσθέτετε τον αρακά και τις πατάτες κομμένες «κυδωνάτες» (δηλαδή στα 8).

6. Αφήνετε να ψηθούν μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους.

Σημείωση. Αντί για το κοτόπουλο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αρνί ή μοσχάρι.