Πάρος: Καλαμαράκι ψητό με πέστο άνηθου

22.08.2011

Υλικά

*600 γρ. καλαμαράκια φρέσκα (θράψαλα)

για τη μαρινάτα

*αλάτι χοντρό
*1 λεμόνι (το ξύσμα του)
*2 κουτ. σούπας ρίγανη
*2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
*1 πιπεριά κόκκινη καυτερή

για το πέστο άνηθου:

*100 γρ. άνηθο φρέσκο ψιλοκομμένο
*1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
*1 λεμόνι (τον χυμό του)
*100 ml ελαιόλαδο
*αλάτι χοντρό, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Kαθαρίζουμε τα καλαμαράκια από την πέτσα και τα εντόσθιά τους. Aφαιρούμε και το κόκαλό τους. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάτα σε μπολ, τοποθετούμε τα καλαμαράκια μέσα στο μείγμα και τα αφήνουμε για 2 ώρες. Eν τω μεταξύ, πολτοποιούμε όλα τα υλικά για το πέστο άνηθου σε μιξεράκι. Ψήνουμε τα καλαμαράκια σε ψησταριά ή στο γκριλ για 15-20 λεπτά, φροντίζοντας να τα γυρίζουμε για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές. Σερβίρουμε με το πέστο άνηθου και με φρέσκα βλίτα. Mπορούμε να προσθέσουμε λεμόνι αν μας αρέσει.