Γενοβέζικο

24.06.2009
Ιταλικό και νόστιμο!

Τι έχουμε:

  • 150 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζ. αλεύρι
  • 5 κουταλιές βιτάμ
  • 4 αβγά
  • 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • 1/2 ποτηράκι αμαρέτο

Για τη φόρμα:

  • 2 κουταλιές βιτάμ
  • λίγο αλεύρι
  • Για το γαρνίρισμα:
  • 8-10 φράουλες
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
  • 1 λαδόκολλα

Τι κάνουμε:

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Λιώνουμε σε μπεν μαρί, το βιτάμ μαζί με την κουβερτούρα και σε ένα σκεύος χτυπάμε τα ασπράδια των δύο αβγών σε μαρέγκα.

Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ ή στο μπολ του μίξερ, τη ζάχαρη, τα δύο ολόκληρα αβγά και τον έναν από τους κρόκους και τα χτυπάμε καλά (αν χρησιμοποιήσουμε μίξερ το βάζουμε σε μέτρια ταχύτητα), έως ότου ασπρίσει το μείγμα. Κατόπιν ρίχνουμε στο μπολ το αλεύρι, το αμαρέτο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαρέγκα, τη λιωμένη κουβερτούρα, τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε προσεκτικά, με κινήσεις από κάτω προς τα επάνω, είτε με τα χέρια μας είτε με μια πλαστική σπάτουλα, έως ότου γίνει το μείγμα μας ομοιογενές.

Αλείφουμε με βιτάμ και αλευρώνουμε ελαφρά μια στρογγυλή, ελαστική φόρμα 25 εκ. περίπου, ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για 35 λεπτά περίπου. Μόλις το γλυκό μας ροδίσει, το βγάζουμε από το φούρνο, το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.

Κόβουμε μια λαδόκολλα σε 7 λεπτές λωρίδες περίπου 2 εκ. και τις τοποθετούμε επάνω στο γλύκο. Τις 4 κάθετα και τις 3 οριζόντια (βλ. φωτογραφία). Κοσκινίζουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη και μετά αφαιρούμε μία-μία τις λωρίδες της λαδόκολλας με προσοχή για να μη λερωθούν τα κενά σημεία με ζάχαρη άχνη.

Τέλος, γαρνίρουμε το γλυκό μας γύρω γύρω με τις φράουλες, χωρίς να τις κόψουμε.

Συμβουλή
Οταν κόβουμε τη λαδόκολλα, μπορούμε να κάνουμε όποια σχήματα προτιμούμε: καρδιές, ρόμβους κ.ά.

το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.