Ριγκατόνι με σάλτσα λαχανικών

10.08.2011

Υλικά

  • 500 γραμμ. ριγκατόνι
  • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 κολοκύθι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κιλό ντομάτες, φρέσκες κατά προτίμηση
  • Θυμάρι και βασιλικό, από μία πρέζα
  • Μυζήθρα τριμμένη

Εκτέλεση
1. Ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά και τα μαραίνετε στο ελαιόλαδο σε πολύ χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε τη ζάχαρη και ρίχνετε το ξίδι.

2. Βάζετε τις ντομάτες και τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 10 λεπτά περίπου μέχρι η σάλτσα να μελώσει.

3. Βράζετε τα ριγκατόνι, τα ρίχνετε στη σάλτσα και στη συνέχεια ρίχνετε τη μυζήθρα. Ανακατεύετε και σερβίρετε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ