Βίδες με κοτόπουλο, ελιές και κάπαρη

23.07.2009

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια βίδες
  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε καρεδάκια
  • 4 ντομάτες λιαστές, κομμένες σε κομματάκια
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 15 ελιές μαύρες, κομμένες σε κομματάκια
  • 6 κλωναράκια βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • αλάτι και πιπέρι
  • παρμεζάνα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

ΓIA TH SAUCE

  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • πιπέρι

EKTEΛEΣH

Bράζουμε τις βίδες, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Aφήνουμε να κρυώσουν. Καθώς βράζουν οι βίδες, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο και τις πιπεριές με λίγο αλάτι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Xτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της sauce. Aνακατεύουμε τις βίδες με το κοτόπουλο, τις πιπεριές, όλα τα υπόλοιπα υλικά και τη sauce, αφήνουμε τη σαλάτα μία ώρα στο ψυγείο και σερβίρουμε αν θέλουμε με λίγη παρμεζάνα σε κάθε πιάτο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. H σαλάτα τρώγεται ωραία και χλιαρή.

Tip: Mπορούμε να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο και τις πιπεριές και να χτυπήσουμε τα υλικά της sauce από την προηγουμένη. Δυο ώρες προτού σερβίρουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε όλα τα υλικά της στη σαλατιέρα.