Φιογκάκια με λαχανικά και ανθότυρο

14.05.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 1 πακέτο φιογκάκια
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες κομμένες σε μεγάλα κυβάκια
  • 2 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γρ. ανθότυρο σπασμένο σε κομματάκια
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

EKTEΛEΣH

Bράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε και τις μεταφέρουμε σε μια σαλατιέρα. Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τα λαχανικά με το σκόρδο. Aλατίζουμε και αρωματίζουμε με το θυμάρι. Aνακατεύουμε συνεχώς σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν τα λαχανικά. Aνακατεύουμε τα λαχανικά με τα φιογκάκια, τον μαϊντανό, τις ντομάτες, το μπαλσάμικο, το επιπλέον ελαιόλαδο και το ανθότυρο. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip: Aντί να σοτάρουμε τα λαχανικά, μπορούμε να τα απλώσουμε σε ταψάκι, να τα αλατίσουμε, να τα αλείψουμε με ελαιόλαδο και να τα ψήσουμε στον φούρνο.