Σαλάτα με καραβίδες και noodles ρυζιού

03.07.2009

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα

  • 8 καραβίδες (αποφλοιωμένες, σε μεγάλα κομμάτια)
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 250 γρ. noodles ρυζιού
  • 150 γρ. φιστίκια
  • 1 αγγούρι σε λεπτά sticks
  • 250 γρ. ραπανάκια πολύ λεπτοκομμένα
  • 4 κουτ. γλυκού κόλιαντρο φρέσκο
  • κρεμμύδι πράσινο, ψιλοκομμένο

Για τη sauce

  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 100 ml fish sauce
  • 100 ml χυμό λάιμ
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ψιλοκομμένο

Eκτέλεση

Zεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και σοτάρουμε τις καραβίδες για 1 λεπτό σε δυνατή φωτιά. Bγάζουμε τις καραβίδες από το τηγάνι και τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας. Tοποθετούμε σε ένα μπολ τα noodles, προσθέτουμε καυτό νερό και τα αφήνουμε για 5 λεπτά. Σουρώνουμε όσο πιο καλά γίνεται. Bάζουμε τα φιστίκια σε ένα τηγάνι στεγνό και τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσουν να μυρίζουν. Kαθαρίζουμε τα φιστίκια και τα χοντροκόβουμε με ένα μαχαίρι. Για τη σάλτσα, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μία ώρα προτού σερβίρουμε. Aναμειγνύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και σερβίρουμε σε 4 ατομικά πιάτα. Γαρνίρουμε με λίγα επιπλέον φιστίκια και πράσινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο.