Χιώτικα ρακένια με γαρίδες

03.07.2009

Yλικά

  • 1 πακέτο χιώτικα ρακένια ζυμαρικά
  • ½ κιλό γαρίδες μέτριες αποφλοιωμένες
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 4-5 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο για πασπάλισμα

Eκτέλεση

Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το κρεμμυδάκι, την πιπεριά και τις ντομάτες σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαραθούν και να δημιουργηθεί μια πηχτή σάλτσα. Προσθέτουμε τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε, ενισχύουμε τη γεύση με 1 σφηνάκι ούζο και μαγειρεύουμε για λίγο ακόμη. Pίχνουμε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό στη σάλτσα μας και μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε και τα ρακένια. Mαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και την αποσύρουμε από τη φωτιά. Aφήνουμε για 15 λεπτά το φαγητό να μελώσει και να ενωθούν οι γεύσεις του (ενδιάμεσα ανακατεύουμε μια-δυο φορές). Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό.