Κολοκυθοανθοί γεμιστοί

30.07.2009

Υλικά

  • 12 μεγάλοι ανθοί κολοκυθιών
  • 12 κουτ. σούπας ρύζι (γλασέ)
  • 3 κουτ. σούπας λάδι
  • 1/2 ποτηράκι νερό
  • Μαϊντανός
  • Δυόσμος
  • Μάραθο
  • 3 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες

Εκτέλεση

1. Αφαιρείτε το κοτσάνι από τους κολοκυθοανθούς και τους πλένετε καλά. 2. Ψιλοκόβετε σε ένα μπολ τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το δυόσμο, το μάραθο και τις ντομάτες. Προσθέτετε το λάδι, αλάτι και πιπέρι, το ρύζι και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε στο μείγμα το νερό και ανακατεύετε πάλι. 3. Γεμίζετε με το μείγμα τους ανθούς και τους τοποθετείτε σε πυρίμαχο σκεύος, κλείνοντας το άνοιγμά τους. 4. Προσθέτετε ένα ποτήρι νερό και τους ψήνετε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.