Σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο

09.07.2009

Υλικά:

  • 9 γαρίδες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • Καρότο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • Πιπέρι
  • Θυμάρι
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • 20 ml λευκό κρασί
  • Τζίντζερ
  • Χυμός λεμονιού (1 λεμόνι)
  • Μαρούλι
  • Λόλα
  • Εστραγκόν
  • Ρόκα
  • Αβοκάντο
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι
  • 5-6 κολοκυθάκια ψητά

Εκτελεση:

Σε μια κατσαρόλα νερό ρίχνουμε 1 κρεμμύδι ξερό, 1 καρότο, 1 φύλλο δάφνης, 2-3 κόκκους μπαχάρι, πιπέρι, 1 κουτ. σούπας ξίδι και το κρασί.

Αφού πάρουν βράση, ρίχνουμε τις γαρίδες ακαθάριστες για 5-7 λεπτά.

Οταν κρυώσουν, τις καθαρίζουμε, κεφάλι και ουρά (κρατάμε μόνο 2 για ντεκόρ, αν θέλουμε).

Κόβουμε τις γαρίδες στη μέση, κατά μήκος, και τρίβουμε την πιπερόριζα (ρίζα λαχανικών, καθαρίζουμε τη φλούδα και τρίβουμε) και βάζουμε και λάδι.

Στη συνέχεια κόβουμε τα λαχανικά μας σ' ένα μπολ έχοντας ανακατέψει σ' ένα άλλο μπολάκι θυμάρι, με λάδι και δάφνη, που το βάζουμε σε ένα μπουκαλάκι και έτσι έχουμε αρωματικό ελαιόλαδο.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τις γαρίδες στο μπολ με τα λαχανικά μας.

Τέλος, ρίχνουμε από το αρωματικό λάδι και προσθέτουμε λεμόνι.