Ταραμοσαλάτα λευκή

10.08.2010

Yλικά

  • 150 γρ. ταραμά λευκό
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι του στιφάδου κομμένο
  • 2 φέτες ψωμί χωριάτικο (μουλιασμένες σε νερό)
  • 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • Προαιρετικά: 1 λεμόνι (το ξύσμα του)

Eκτέλεση
Δουλεύουμε στο μπλέντερ πρώτα τον ταραμά μαζί με το κρεμμύδι και λίγο ελαιόλαδο μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα. Προσθέτουμε το ψωμί ?το οποίο θα στραγγίσουμε ελαφρά γιατί το λίγο νεράκι που θα μείνει κάνει την ταραμοσαλάτα πιο αφράτη? μαζί με τον χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο σταδιακά. Tο μυστικό είναι να προσθέτουμε λίγα λίγα τα υλικά μας και να χτυπάμε κάθε φορά μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Στο τέλος, προσθέτουμε και το ξύσμα λεμονιού.

Tip: Mπορούμε να αντικαταστήσουμε το ελαιόλαδο με ηλιέλαιο και τις φέτες του ψωμιού με 3 πατάτες βρασμένες και λιωμένες με πιρούνι (που θα τις δουλέψουμε στο μπλέντερ, όπως και το ψωμί).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ