Κολοκυθοκεφτέδες

17.08.2010

Yλικά

  • 500 γρ. κολοκύθια
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. φέτα τριμμένη
  • 4 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 3 αβγά χτυπημένα
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λάδι για το τηγάνισμα

Eκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκύθια και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά από τα υγρά τους. Στύβουμε καλά με τα χέρια μας τα τριμμένα κολοκύθια και τα ανακατεύουμε σε μπολ με την τριμμένη φέτα, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, τη φρυγανιά και τα χτυπημένα αβγά. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε για 15 λεπτά να ενωθούν καλά οι γεύσεις. Βάζουμε το λάδι να κάψει. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και με ένα κουτάλι ρίχνουμε μέσα κουταλιές από το μείγμα των κολοκυθοκεφτέδων. Μόλις κάνουν κρούστα, ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και τους τηγανίζουμε για 3 λεπτά ακόμα (με αυτόν τον τρόπο, θωρακίζεται εξωτερικά ο κεφτές και στη συνέχεια ψήνεται χωρίς να τραβήξει λάδι στο εσωτερικό του). Τοποθετούμε τους τηγανισμένους κολοκυθοκεφτέδες πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι και τους σερβίρουμε συνοδεύοντάς τους με λίγο γιαούρτι.

Tip: Μπορούμε αν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τη φέτα με κατίκι, το οποίο δίνει εξαιρετική γεύση στους κολοκυθοκεφτέδες. Προσοχή στον δυόσμο: Μην ξεγελαστείτε από τη μυρωδιά και προσθέσετε περισσότερο, γιατί στο τέλος πικρίζει.