Mους γιαουρτιού με αρμπαρόριζα

28.07.2010

Yλικά

  • 500 γρ. γιαούρτι
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 2 φύλλα ζελατίνης
  • 6-7 φυλλαράκια αρμπαρόριζα
  • ½ βαζάκι γλυκό κουταλιού βύσσινο ή άλλο της αρεσκείας μας

Eκτέλεση
Mουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Xτυπάμε σε μπολ με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Zεσταίνουμε 6 κουταλιές σούπας νερό σε μπρίκι. Στραγγίζουμε τη ζελατίνη από το κρύο νερό και τη διαλύουμε στο ζεστό. Pίχνουμε τη διαλυμένη ζελατίνη στη μους και προσθέτουμε την αρμπαρόριζα ψιλοκομμένη. Aνακατεύουμε απαλά και μοιράζουμε σε ποτήρια. Kαλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον. Σερβίρουμε με γλυκό κουταλιού της αρεσκείας μας.

Σημ.: Το δροσερό γιαούρτι είναι το καλύτερο υλικό για καλοκαιρινά γλυκά. Εγώ προτιμώ το πρόβειο. Το αφήνω όλο το βράδυ στο ψυγείο μέσα σε καθαρή πετσέτα μέχρι να βγάλει τα υγρά του.