Αμοργιανά χορτοπιτάκια

29.07.2010

Yλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

  • ½ κιλό αλεύρι
  • 1ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας κοφτή ξίδι
  • νερό όσο πάρει

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 1 κιλό σέσκουλα
  • ½ κιλό κουτσουνάδες (παπαρούνες)
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 ποτηράκι ελαιόλαδο

EKTEΛEΣH
Ζυμώνουμε καλά τα υλικά για το φύλλο και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο. Ανοίγουμε ένα φύλλο, το κόβουμε σε παραλληλόγραμμες λωρίδες και τους δίνουμε σχήμα φακέλου. Ζεματάμε τα χόρτα και τα κρατάμε στην άκρη. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε τον μάραθο, τον άνηθο, τον δυόσμο, τα ζεματισμένα χόρτα και βάζουμε αλάτι, πιπέρι και κανέλα. Βάζουμε σε κάθε φάκελο μία γεμάτη κουταλιά γέμισης και τον κλείνουμε πιέζοντας με τα δάχτυλα. Τηγανίζουμε τα πιτάκια σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.