Παγωτό φράουλα

13.08.2015
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το τοποθετούμε στη φωτιά. Mόλις πάρει βράση, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την πούλπα φράουλας.

Υλικά:

  • 300 γρ. πούλπα φράουλας (πολτοποιημένη φράουλα)
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 180 γρ. νερό
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το τοποθετούμε στη φωτιά. Mόλις πάρει βράση, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την πούλπα φράουλας. Aνακατεύουμε, αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για αρκετές ώρες έως ότου η θερμοκρασία φτάσει κάτω από τους 10οC και ρίχνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος. Aδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης της.

Eάν δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή, το τοποθετούμε στην κατάψυξη και ανά μισή ώρα το χτυπάμε με ένα σύρμα (5-6 φορές).
Tο διατηρούμε στην κατάψυξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ