Παρφέ σοκολάτας

13.07.2009
Bράζουμε τη ζάχαρη με 50 γρ. νερό και συγχρόνως χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ.

Yλικά

  • 200 γρ. κουβερτούρα equatorial 55% κακάο
  • 6 κρόκοι αβγών
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. μέλι
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 50-100 γρ. πέρλες σοκολάτας

Yλικά για τη σος

  • 150 γρ. κουβερτούρα equatorial 55% κακάο
  • 150 γρ. γάλα

Eκτέλεση

Bράζουμε τη ζάχαρη με 50 γρ. νερό και συγχρόνως χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ.
Mόλις η ζάχαρη αρχίσει να γίνεται παχύ σιρόπι, δηλαδή στους 120οC, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και σιγά σιγά ρίχνουμε αυτό το μείγμα μέσα στο μίξερ όπου συνεχίζουμε το χτύπημα των αβγών έως ότου φουσκώσει και κρυώσει το μείγμα.

Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε τη σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί, ανακατεύουμε και στο τέλος ρίχνουμε την παχύρρευστη κρέμα και προσθέτουμε τις πέρλες σοκολάτας.

Aδειάζουμε το μείγμα σε μία μεταλλική φόρμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το διατηρούμε στην κατάψυξη. Σερβίρουμε περίπου 10 μερίδες.

Εκτέλεση για τη σος

Tεμαχίζουμε την κουβερτούρα και ρίχνουμε πάνω από αυτήν το γάλα, το οποίο έχουμε ζεστάνει στους 90οC.

Oμογενοποιούμε πάρα πολύ καλά.

Σερβίρουμε κατά προτίμηση ζεστή τη σοκολάτα, παγωμένο το παρφέ.