Σουπιές και σέσκουλα με ρύζι

16.07.2009
Ενας εξαιρετικός συνδυασμός θαλασσινού και χορταρικών που καλύπτει όλα τα γούστα για τους λάτρεις του ρυζιού.

Ενας εξαιρετικός συνδυασμός θαλασσινού και χορταρικών που καλύπτει όλα τα γούστα για τους λάτρεις του ρυζιού.

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό σουπιές
  • 2 φλιτζ. ρύζι Uncle Bens Basmati
  • 3/4 του κιλού σέσκουλα
  • 1/2 κιλό σπανάκι
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 3 πιπεριές πολύχρωμες
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 φλιτζ. λάδι ελιάς
  • 1 ποτηράκι κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Καθαρίζουμε τις σουπιές, αφαιρώντας την εξωτερική μεμβράνη, όλα τα εντόσθια, τα κόκαλα και τις σακουλίτσες με το μελάνι. Τις κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια και τις σοτάρουμε με το λάδι (κρατάμε 2 κουταλιές για το ρύζι ) σε βαθύ σκεύος, μαζί με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μέχρι να ροδίσουν.

Σβήνουμε με το κρασί τις σουπιές, αφήνουμε 2-3 λεπτά να βράσουν, για να δώσουμε χρόνο να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα ντοματάκια μαζί με δύο φλιτζάνια νερό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά περίπου.

Στη συνέχεια ρίχνουμε και ανακατεύουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες, τον άνηθο,το σπανάκι και τα σέσκουλα χονδροκομμένα, αφού προηγουμένως τα έχουμε καθαρίσει και πλύνει με άφθονο νερό.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει με σκεπασμένη την κατσαρόλα 20 με 25 λεπτά περίπου.

Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε άλλο νερό γιατί το σπανάκι θα βγάλει αρκετό από μόνο του.

Συγχρόνως βράζουμε σε ξεχωριστή κατσαρόλα 4 ποτήρια νερό με 2 κουταλιές λάδι και αφού πάρουν βράση ρίχνουμε τα σακουλάκια με το ρύζι και τα βράζουμε για 10 λεπτά.

Σερβίρουμε σε μπολ το ρύζι και από πάνω ρίχνουμε τις σουπιές.

Συμβουλή
Οι σουπιές πρέπει να βράσουν είτε για πολύ λίγο (4-5 λεπτά) είτε για πολύ (σχεδόν 1 ώρα) για να γίνουν μαλακές αλλιώς θα έχουν την υφή του λάστιχου.

Το κατάλληλο κρασί: Λευκό Αθίρι, από τη Ρόδο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ