Λαζάνια ρολά με μανιτάρια

16.07.2009
Τα ζυμαρικά στο φούρνο είναι από τα αγαπημένα φαγητά των παιδιών.

Τα ζυμαρικά στο φούρνο είναι από τα αγαπημένα φαγητά των παιδιών.

Τι έχουμε

  • κιλό λαζάνια
  • κιλό φρέσκα μανιτάρια ή
  • 2 κουτάκια κονσέρβα
  • πακέτο βιτάμ
  • 2 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουτί ντοματάκια
  • 1 ποτηράκι κρασί μαυροδάφνη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Βράζουμε σε μία κατσαρόλα νερό και προσθέτουμε το λάδι και τα λαζάνια, λίγα - λίγα. Τα αφήνουμε να βράσουν για 6-7 λεπτά περίπου και τα βγάζουμε πάνω σε λαδόκολλα, ένα-ένα.

Συγχρόνως σε ένα βαθύ τηγάνι, αφού ψιλοκόψουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, τα σοτάρουμε με το βιτάμ, έως ότου χρυσίσουν. Προσέχουμε όμως να μη μας μαυρίσουν, γιατί πικρίζουν.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, μέχρι να πάρουν και αυτά χρώμα.

Σβήνουμε το μείγμα με το κρασί και το αφήνουμε 2-3 λεπτά ακόμη, μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ.

Μετά προσθέτουμε τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι και το ζωμό, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να σωθεί το μισό υγρό.

Παίρνουμε λίγο από το μείγμα των μανιταριών με ένα κουταλάκι και το βάζουμε στη μία άκρη από κάθε λαζάνι. Τυλίγουμε τα λαζάνια σε ρολά.

Στρώνουμε μια λαδόκολλα σ' ένα ταψί, ρίχνουμε λίγο ζωμό από το μείγμα και βάζουμε τα ρολά το ένα πλάι στο άλλο, με το άνοιγμα προς τα κάτω.

Όταν τελειώσουμε, ρίχνουμε επάνω στα ρολά, όση σάλτσα έχει περισσέψει στο τηγάνι, σκεπάζουμε με μία λαδόκολλα το ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C, για μισή ώρα περίπου.

Το κατάλληλο κρασί: Ξινόμαυρο απο την περιοχή της Νάουσας.