Κοκκινιστό της γιαγιάς

23.07.2009
Παραδοσιακό και αγαπημένο.

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο
  • 1 πακέτο μακαρόνια χοντρά
  • 1 πακετάκι βιτάμ
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 κουτί ντοματάκια
  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
  • 2 φλιτζ. νερό
  • 1 ποτηράκι κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μπαχάρι
  • τριμμένη φέτα

Τι κάνουμε:

Κόβουμε το μοσχάρι σε μέτρια κομμάτια, το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει σε ένα σουρωτήρι.

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το βιτάμ και μόλις λιώσει, ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το αφήνουμε να σοταρισθεί, έως ότου ροδίσει.

Κατόπιν ρίχνουμε τα κομμάτια του μοσχαριού, τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν καλά απ όλες τις πλευρές, προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να βράσουν τα υλικά για 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ.

Διαλύουμε τον πελτέ στο νερό και τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα ντοματάκια, ανακατεύοντας καλά.

Ρίχνουμε το σκόρδο, λίγο μπαχάρι, το αλάτι, το πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει, με σκεπασμένη την κατσαρόλα.

Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.

Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι αν το μοσχάρι είναι έτοιμο.

Αν δούμε ότι έχει μαλακώσει βγάζουμε τα κομμάτια από την κατσαρόλα και τα βάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα .

Αν είναι ακόμα σκληρό προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και το αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμα με σκεπασμένη την κατσαρόλα.

Στην κατσαρόλα με τη σάλτσα από το κρέας ρίχνουμε τα μακαρόνια αφού τα σουρώσουμε και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα για να πάει παντού η σάλτσα.

Σερβίρουμε σε μεγάλα πιάτα βάζοντας πρώτα τα μακαρόνια, από πάνω τα κομμάτια του μοσχαριού και πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα.

Συμβουλή
Μπορούμε να συνοδέψουμε το κοκκινιστό μοσχάρι με ρύζι ή με τηγανηιτές πατάτες.

το κατάλληλο κρασί Νεμέα παλαιωμένη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ