Μιλφέιγ

21.07.2009
Ξενόφερτο γλυκό, αλλά αγαπημένο των Ελλήνων!

Τι έχουμε:

  1. 250 γραμ. φύλλο σφολιάτα
  2. 2 φλιτζ. γάλα φρέσκο
  3. 1 φλιτζ. ζάχαρη
  4. 1 βανίλια
  5. 1 αβγό
  6. 2 κρόκους αβγών
  7. 1 κουταλιά κορν φλάουαρ
  8. 1/2 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
  9. 2 κουταλιές βιτάμ σόφτ για το άλειμμα του ταψιού

Τι κάνουμε:

Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας και το ανοίγουμε με τον πλάστη. Στη συνέχεια, το κόβουμε σε τρία ίδια παραλληλόγραμμα κομμάτια, τα βάζουμε σε ένα ταψί αλειμμένο με το βιτάμ και τα ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου, έως ότου ροδίσουν.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα να σιγοβράσει, μαζί με τη βανίλια και τη μισή ζάχαρη, ανακατεύοντας το μείγμα σε τακτά χρονικά διαστήματα. Μόλις αρχίσει να βράζει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αβγό, τους κρόκους και την υπόλοιπη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά με το αναδευτήρι των αβγών. Μόλις τα υλικά ενωθούν, προσθέτουμε το κορν φλάουαρ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ούτως ώστε το μείγμα να γίνει λείο και ελαστικό.

Στη συνέχεια, παίρνουμε κουταλιά-κουταλιά από το μείγμα του γάλακτος και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα των αβγών, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις ενοποιηθούν τα δύο μείγματα, βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με το αναδευτήρι, έως ότου τα υλικά μας να γίνουν μία πηχτή κρέμα.

Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.

Στρώνουμε σε μια στενόμακρη πιατέλα, το ένα φύλλο της σφολιάτας και απλώνουμε επάνω στο φύλλο τη μισή από την κρέμα.

Συνεχίζουμε στρώνοντας το δεύτερο φύλλο, την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνουμε, απλώνοντας το τρίτο φύλλο της σφολιάτας.

Κατόπιν κόβουμε το μιλφέιγ σε κομμάτια, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να σερβίρουμε το μιλφέιγ με φράουλες!

το κατάλληλο κρασί Βισάντο με πορτοκαλόχρυσο χρώμα.