Καλοκαιρινή σάλτσα για ψάρια και θαλασσινά σχάρας

10.08.2011

Υλικά

  • 1 μάνγκο 250 γραμμ.
  • 50 ml κονιάκ
  • 1 πρέζα κάρι
  • 7 κόκκοι πράσινο πιπέρι
  • 300 ml ζωμός ψαριού
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 ml γιαούρτι
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σιγοβράστε τη σάρκα του μάνγκο σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τους κόκκους πιπεριού, το κάρι και το κονιάκ σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.

2. Προσθέστε την κρέμα και μαγειρέψτε για ακόμα 5 λεπτά.

3. Προσθέστε το γιαούρτι και κατεβάστε από τη φωτιά.

4. Περάστε το από το μπλέντερ και έπειτα σουρώστε το σε ψιλή σήτα.

5. Αλατοπιπερώστε, δοκιμάστε και σερβίρετε αμέσως ή διατηρήστε τη σάλτσα ζεστή σε μπεν μαρί.

6. Προσθέστε το μαϊντανό λίγο πριν από το σερβίρισμα.

Συμβουλή: Μην ξεχνάς να προτιμάς ψάρια βιώσιμης αλιείας, αλιευμένα κατά τα πρότυπα και τις οδηγίες της ΕΕ. Δες ένα μίνι-ντοκιμαντέρ - πατώντας εδώ - και θα διαπιστώσεις πώς κι εσύ μπορείς να επιλέξεις το σωστό ψάρι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ