Μίνι πάβλοβα με φράουλες

19.08.2009
Αυστραλέζικη συνταγή με ρώσικο όνομα.

Τι έχουμε:

  • Για 6 κομμάτια
  • 2 αβγά (μόνο τα ασπράδια)
  • 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 6 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • 1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτάκι φράουλες
  • 2 βανίλιες
  • αλάτι

Τι κάνουμε:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 120οC.

Ανακατεύουμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη και το αλάτι σε μπεν μαρί, για 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη βανίλια και τα χτυπάμε στο μίξερ για 3-4 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνουν μαρέγκα.

Στρώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και με ένα κουτάλι σερβιρίσματος, βάζουμε 6 μεγάλες κουταλιές μαρέγκας, ξεχωριστά την καθεμιά πάνω στη λαδόκολλα. Χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος του κουταλιού φτιάχνουμε μία λακκουβίτσα στο κέντρο κάθε μαρέγκας, προσέχοντας αυτό να μείνει λεπτό.

Πασπαλίζουμε ελαφρά με ζάχαρη άχνη και τις ψήνουμε 1 1/2 ώρα περίπου, φροντίζοντας να μην αλλοιωθεί το χρώμα τους.

Βγάζουμε τις μαρέγκες από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τις γεμίζουμε με σαντιγί και με φράουλες κομμένες στη μέση.

Συμβουλή

Πρέπει πάντοτε να ψήνουμε τις μαρέγκες σε πολύ χαμηλή φωτιά, ώστε να παραμένουν λευκές.

Το κατάλληλο κρασί: Λευκό μοσχάτο