Τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα

28.04.2016

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ: 1 ώρα
ΨΗΣΙΜΟ: 40 λεπτά
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: μέτρια

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

-1 δόση ζύμη για τσουρέκια

-300 γρ. σοκολάτα πικρή ή chocolate chips

-1 ½ φλιτζάνι καρύδια

-1 κουτ. γλυκού κανέλα

-1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο

-6 κουτ. γλυκού ζάχαρη

-3 κουτ. γλυκού κακάο

-1 αβγό

-λίγο γάλα

Εκτέλεση
Kόβουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και την περνάμε από τον πολυκόφτη για να μοιάζει με άμμο. Tην ανακατεύουμε με την κανέλα, τη ζάχαρη, το γαρίφαλο και το κακάο. Xωρίζουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπαστούνια ίδιου μήκους, περίπου 50 εκατοστών. Mε τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοίγουμε λίγο τα μπαστούνια ώστε να αποκτήσουν πλάτος. Mοιράζουμε τη γέμιση κατά μήκος των φύλλων και τα κλείνουμε σε ρολά. Συνεχίζουμε όπως και στην κλασική συνταγή των τσουρεκιών, φτιάχνοντας τις πλεξούδες. Tις αφήνουμε να φουσκώσουν για μία περίπου ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Aλείφουμε τις πλεξούδες με το αβγό χτυπημένο με λίγο γάλα και τις ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά.