Δροσερή σαλάτα

07.09.2010

Υλικά

  • 1 ματσάκι ρόκα
  • Κόκκινο λάχανο ή μαρούλι
  • 4-6 τοματίνια
  • 2 ραπανάκια
  • 1 κούπα βρασμένο καλαμπόκι
  • 2 κουτ. σούπας κρουτόν
  • Φλούδες τριμμένης παρμεζάνας
  • Αλάτι
  • Λάδι
  • Ξίδι μπαλσάμικο

Εκτέλεση

1. Κόβετε σε μεγάλα κομμάτια τη ρόκα και ίση ποσότητα περίπου κόκκινο λάχανο ή μαρούλι ή και τα δύο.

2. Πλένετε τα ραπανάκια και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες, χωρίς να αφαιρέσετε το κόκκινο μέρος.

3. Βάζετε τα υλικά σε ένα μπολ και προσθέτετε το βρασμένο καλαμπόκι και τα τοματίνια ολόκληρα.

4. Αλατίζετε τη σαλάτα και την περιχύνετε με λίγο λάδι και αρκετό ξίδι μπαλσάμικο.

5. Τέλος, προσθέτετε τα κρουτόν και πασπαλίζετε με τις φλούδες της τριμμένης παρμεζάνας.