Mαρμελάδα σταφυλιών

19.09.2016

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΒΡΑΣΙΜΟ 75 λεπτά
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ 4 μήνες
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 1 κιλό σταφύλι λευκό χωρίς κουκούτσια
  • 500 γρ. ζάχαρη καστανή ή λευκή κρυσταλλική
  • 2 κουτ. σούπας γλυκόζη
  • 50 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 50 γρ. φουντούκια
  • 2 γαρίφαλα
  • 1 μικρό κομματάκι τζίντζερ ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Bράζουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα τα σταφύλια μαζί με τη ζάχαρη και τη γλυκόζη. Yστερα από δέκα λεπτά, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς (τους οποίους έχουμε πρώτα αλέσει στο μίξερ μαζί με τα δύο γαρίφαλα και το τζίντζερ) και αφήνουμε τη μαρμελάδα να βράσει καλά σε σιγανή φωτιά. Mπορούμε αν θέλουμε, όταν τελειώσει το βράσιμο και κρυώσει η μαρμελάδα, να την πολτοποιήσουμε και κατόπιν να τη βάλουμε στα αποστειρωμένα βάζα μας.

Tip: Προσοχή: Για να μην κολλήσει η μαρμελάδα, τη βράζουμε πάντα σε χαμηλή θερμοκρασία και την ανακατεύουμε συχνά.