Πάστα φλώρα

30.09.2010

(της κυρίας Ουρανίας)

Υλικά

  • 4 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι σκληρό
  • 250 γραμμ. βούτυρο φρέσκο
  • 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (20 γραμμ.) ? Μία πρέζα αλάτι
  • Μαρμελάδα της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

1. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά. Προσθέτετε στο μείγμα 250 γραμμ. βούτυρο γάλακτος και δουλεύετε όλα τα υλικά με τα χέρια, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.

2. Βάζετε σε 1 φλιτζ. τσαγιού 2 κρόκους αβγού και γεμίζετε μέχρι τη μέση το φλιτζάνι με ρούμι ή μπράντι.

3. Ανακατεύετε να διαλυθούν καλά οι κρόκοι. Προσθέτετε το υγρό στο ζυμάρι μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

4. Παίρνετε μια φόρμα με σούστα, τη βουτυρώνετε και στρώνετε τον πάτο της με τα 2/3 της ζύμης περίπου. Από πάνω στρώνετε μαρμελάδα της αρεσκείας σας και τέλος φτιάχνετε κορδόνια και διακοσμείτε την πάστα φλώρα.

5. Ψήνετε στους 175ο C στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα.