Σπαγγέτι με φρέσκια ντομάτα και ελιές

23.09.2010

Υλικά

  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 10 ελιές πράσινες ψιλοκομμένες
  • 2-3 ντομάτες φρέσκες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση

1. Τσιγαρίζετε το ψιλοκομμένο σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο. Αφού μυρίσει το λάδι (πριν μαυρίσει το σκόρδο), ρίχνετε τις ελιές και τις αφήνετε για 2 λεπτά.

2. Στη συνέχεια ρίχνετε τις ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη ή στο μούλτι.

3. Προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο ακόμα, αλάτι, πιπέρι και ελάχιστη ζάχαρη. Αφήνετε τη σάλτσα μέχρι να δέσει.

4. Τέλος, προσθέτετε το σπαγγέτι ή άλλο είδος ζυμαρικών, βρασμένα al dente, ανακατεύετε να ρουφήξουν τη σάλτσα και σερβίρετε ρίχνοντας το τυρί της αρεσκείας σας.