Χιώτικο σουφικό

20.07.2011

Υλικά (για 5-6 μερίδες)

Χρόνος προετοιμασίας 30-35’

  • 3-4 μέτρια κολοκυθάκια
  • 3 μελιτζάνες
  • 3 πατάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 400 γραμμ. άνυδρο ντοματάκι Χίου
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 100 γραμμ. ελαιόλαδο
  • Δυόσμος
  • 6 αβγά
  • 6 φέτες κατσικίσιο τυρί.

Εκτέλεση: Κόβουμε σε κυβάκια τα λαχανικά και σοτάρουμε με το κρεμμύδι και τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε δυο κουταλάκια του γλυκού φρέσκο δυόσμο. Σπάμε τα αβγά μάτια στην κατσαρόλα, προσθέτουμε σε κομμάτια το κατσικίσιο τυρί και σκεπάζουμε για 5΄.