Ποντίκι από μοσχαράκι κοκκινιστό με σπαγγέτι ολικής αλέσεως

05.10.2010

(Υλικά για 4 άτομα), Χρόνος προετοιμασίας: 2 ½ ώρες.

Υλικά

  • 1.200 γρ. ποντίκι (γάμπα) μοσχαρίσιο κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κονσέρβες ντοματάκια Σαντορίνης
  • 1 κανελόξυλο
  • 2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πακ. σπαγγέτι ολικής αλέσεως
  • Λίγα φύλλα βασιλικό
  • Λίγο ξερό κρητικό ανθότυρο

Σε μία πήλινη γάστρα βάζουμε το κρέας, τα κρεμμύδια, τα ντοματάκια μαζί με τον χυμό τους, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το κανελόξυλο. Προσθέτουμε 3 ποτήρια ζεστό νερό, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 250ο για 2 ½ ώρες. Το μοσχαράκι πρέπει να τσιμπιέται με το πιρούνι και να έχει μελώσει η σάλτσα. Παράλληλα, βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες πακέτου. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε με λίγο παρθένο ελαιόλαδο. Σερβίρουμε στα πιάτα τα σπαγγέτι, το μοσχαράκι, λίγα φυλλαράκια βασιλικού και τρίβουμε το ξερό ανθότυρο.