Μιλφέιγ με τραγανά φύλλα, κρέμα λεμονιού και φρέσκα κουμκουάτ

30.09.2010

(Υλικά για 6 άτομα) Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα.

Υλικά

  • 2 έτοιμα χωριάτικα φύλλα ζύμης από το Σούπερ Μάρκετ
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • Λίγη κανέλα
  • 250 γραμμ. φρέσκα κουμκουάτ

Για την κρέμα

  • 2 κεσεδάκια τυρί μασκαρπόνε
  • 4 κουτ. σούπας μαρμελάδα λεμόνι

Απλώνουμε το ένα φύλλο σε βουτυρωμένο ταψί, βουτυρώνουμε το φύλλο με ένα πινέλο, πασπαλίζουμε με τη μισή ζάχαρη και λίγη κανέλα και καλύπτουμε με το 2ο φύλλο. Ακολούθως, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.

Κόβουμε τα φύλλα σε τετράγωνα ή ορθογώνια παραλληλόγραμμα κομ­μάτια και ψήνουμε στους 190ο για περίπου 15’ μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρυσό χρώμα.

Τα βγάζουμε από το ταψί με μια σπάτουλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για την κρέμα ανακατεύουμε το μασκαρπόνε με τη μαρμελάδα λεμόνι. Συναρμολογούμε τα μιλφέιγ σε 4 στρώσεις από φύλλα και κρέμα και σερβίρουμε σε πιάτα μαζί με τα κουμκουάτ, λίγη μαρμελάδα λεμόνι και μπόλικη άχνη ζάχαρη.