Καρυδάτα

07.10.2010

Υλικά

  • 150 γραμμ. σοκολάτα
  • 1 κομμάτι φρέσκο βούτυρο στο μέγεθος καρυδιού
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 μικρό κουτί γάλα εβαπορέ
  • 1/2 φλιτζ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. καρύδα
  • Λίγη βανίλια

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε σιγανή φωτιά και προσθέτετε το γάλα και τη ζάχαρη.

2. Τα βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα καρύδια, την καρύδα και τη βανίλια.

3. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο να παγώσει. Πλάθετε μπαλάκια και τα τυλίγετε σε καρύδα ή καρύδια ψιλοκομμένα.