Ο Μανόλο Μπλάνικ κράζει όσους τον μιμούνται

17.08.2011

Ενώ η δικαστική διαμάχη του σχεδιαστή υποδημάτων Κριστιάν Λουμπουτέν (Christian Louboutin) καλά κρατεί με τον οίκο "Yves Saint Laurent" για τη διεκδίκηση της περίφημης κόκκινης σόλας, ένας ακόμα διάσημος σχεδιαστής υποδημάτων, ο Μανόλο Μπλάνικ (Manolo Blahnik) ανοίγει το δικό του πόλεμο!

Η διάσημος σχεδιαστής που έγινε γνωστός για τα γυναικεία παπούτσια έργα τέχνης που σχεδιάζει μέσα από τη σειρά "Sex and the City" - όπως άλλωστε και ο Λουμπουτέν και ο Jimmy Choo- μίλησε στο "Fashionista.com" για όσους κοπιάρουν τα σχέδιά του!

Ο Ισπανός σχεδιαστής τονίζει πως συχνά βλέπει άλλους σχεδιαστές να φτιάχνουν παπούτσια που ο ίδιος είχε δημιουργήσει στο παρελθόν, τα οποία όμως δεν είναι καν στη μόδα!

Όπως τονίζει και στο βίντεο που μπορείς να δεις στο τέλος του άρθρου ο αγαπημένος σχεδιαστής της Κάρι Μπράντσο, κατά κόσμον Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, πιστεύει πως η βιομηχανία της μόδας έχει γεμίσει με άτομα που μιμούνται τη δουλειά άλλων ενώ τονίζει πως τα περισσότερα παπούτσια που φορούν σήμερα επώνυμες και μη λάτρεις της μόδας, δεν έχουν κανένα στιλιστικό ενδιαφέρον.

Πάντως, ο 68χρονος Μπλάνικ προδιαγράφει και το τέλος της πλατφόρμας στα γυναικεία παπούτσια την οποία δεν συμπάθησε ποτέ!

"Είμαι πολύ χαρούμενος που έχει έρθει πλέον το τέλος για τα παπούτσια όπως είναι οι πλατφόρμες! Ή τέλος πάντως, η μόδα τους περνά σιγά σιγά"!

Ο Μανόλο που είναι ξακουστός για τις κομψές δημιουργίες του τονίζει άλλωστε, πως στόχος του κάθε φορά που σχεδιάζει ένα παπούτσι είναι η γυναικεία κομψότητα!

K.Π