Ποιός φοβάται την Άννα Γουίντουρ;

26.08.2011
Η 61χρονη Άννα Γουίντουρ (Anna Wintour), η αγέρωχη διευθύντρια της αμερικάνικης "Vogue" προσπαθεί πλέον να μας δείξει ένα άλλο- διαφορετικό πρόσωπο.

Η 61χρονη Άννα Γουίντουρ (Anna Wintour), η αγέρωχη διευθύντρια της αμερικάνικης "Vogue" προσπαθεί πλέον να μας δείξει ένα άλλο- διαφορετικό πρόσωπο.


Τι κι αν ο ρόλος της κακιασμένης διευθύντριας σε περιοδικό μόδας στηρίχθηκε επάνω στη Γουίντουρ για την ταινία "Ο Διάβολος φορούσε Prada" -τον ερμήνευσε ιδανικά η Μέρλιν Στριπ- η Γουίντουρ που βρίσκεται στο νούμερο 69 της λίστας με τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη δύναμη, αποφάσισε να μας αποδείξει πως διαθέτει ζεστή καρδιά!

Μιλώντας στο περιοδικό "Forbes", η 61χρονη Άννα τονίζει:


"Δεν θα περιέγραφα τον εαυτό μου ως εκφοβιστικό. Και μπορώ να πιστοποιήσω πως όλοι οι άνθρωποι που συνεργάζονται μαζί μου σε καθημερινή βάση έχουν την ίδια άποψη. Νομίζω πως οι χαρακτηρισμοί για το πρόσωπό μου ξεκίνησαν από τα μίντια που διόγκωσαν το θέμα. Εγώ απλά σκύβω το κεφάλι και προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα γίνεται".

Πάντως, σκληροτράχηλη Γουίντουρ δεν θεωρεί πως είναι όσο δυναμική την χαρακτηρίζουν:


"Δεν πιστεύω πως είμαι τόσο δυναμική σαν άνθρωπος. Ξέρεις τι σημαίνει το να έχεις δύναμη; Απλά παίρνεις μια καλύτερη θέση στο εστιατόριο ή το σινεμά. Εγώ θέλω με τη δύναμη που έχω να βοηθάω τους άλλους" ενώ συμπληρώνει πως δεν πιστεύει στα στερεότυπα που χαρακτηρίζουν τις δυναμικές γυναίκες καριέρας!


Όσο για τη δουλειά της στη "Vogue" και την επιρροή που έχει το διάσημο περιοδικό ακόμα και στην πολιτική, η Άννα καμαρώνει:

"Στη Vogue πάντα ψάχνουμε νέα ταλέντα, πάντα χρειαζόμαστε άτομα με ταλέντο αλλά που γνωρίζουν πως χωρίς δουλειά, επαγγελματισμό και φαντασία δεν γίνεται τίποτα".


Η Γουίντουρ αποκάλυψε μάλιστα πως ανάμεσα στα εξώφυλλα του περιοδικού της που λάτρεψε ήταν δύο με γυναίκες που πραγματικά θαυμάζει, τη Μισέλ Ομπάμα και τη Χίλαρι Κλίντον.


Όσο για το μήνυμα που θέλει να περάσει στις επόμενες γενιές η "Nuclear Anna" όπως την αποκαλούν, η συμβουλή της είναι απλή:

"Πρέπει να είσαι αληθινός με τον εαυτό σου. Άκουσε όσα έχουν να σου πουν άτομα των οποίων τη γνώμη σέβεσαι. Αλλά στο τέλος η αλλαγή θα έρθει από εσένα. Δεν μπορείς να ανησυχείς διαρκώς για το τι θα κάνει ο ανταγωνισμός. Δες καθαρά με τα δικά σου μάτια."

Όσο τρομακτική κι αν είναι, τα μηνύματα και η εικόνα της, βγάζουν τέτοια δυναμική που είναι άπιαστη!

Kατερίνα Π.