Οι κυρίαρχες τάσεις στη μόδα της νέας σεζόν

25.09.2011
Δεν είναι μυστικό πως κάθε σεζόν, οι σχεδιαστές μόδας φτιάχνουν κομμάτια στηριζόμενοι σε τάσεις. Οι φετινές τάσεις για την σεζόν Φ/Χ 2011- 2012 μπορεί να παρουσιάστηκαν την άνοιξη αλλά ήρθε πλέον ο καιρός να τις μάθεις και να τις φορέσεις!

Δεν είναι μυστικό πως κάθε σεζόν, οι σχεδιαστές μόδας φτιάχνουν κομμάτια στηριζόμενοι σε τάσεις. Οι φετινές τάσεις για την σεζόν Φ/Χ 2011- 2012 μπορεί να παρουσιάστηκαν την άνοιξη αλλά ήρθε πλέον ο καιρός να τις μάθεις και να τις φορέσεις!

Φέτος, είναι μια ιδανική ευκαιρία να πειραματιστείς με τα διαφορετικά λουκ που εμφανίστηκαν στις πασαρέλες και τελικά να διαλέξεις την τάση εκείνη που ταιριάζει περισσότερο στο στυλ σου.

(Αντρο) Γυναικάρα μου εσύ:

Η γυναικεία μόδα υιοθετεί το φετινό χειμώνα αντρικές συμπεριφορές. Αυστηρά σακάκια, παντελόνια σε ανδροπρεπή σχέδια, δυναμικές μπότες που αντικαθιστούν τα θηλυκά γοβάκια, καπέλα και κοστούμια με τα μαλλιά πιασμένα ψηλά συνθέτουν το ανδρόγυνο λουκ της σεζόν. Μην νομίζεις πως η Gaga μεταμορφώθηκε δίχως λόγο σε αγόρι στα MTV VMAs. Η δεκαετία του 70' στην οποία θριάμβευσε το ανδρόγυνο λουκ επιστρέφει κι εμείς βαδίζουμε στα χνάρια τηε Diane Keaton και της Faye Dunaway.

Το ανδρόγυνο κυριάρχησε στις πασαρέλες των : Chanel, Dolce & Gabbana, Sonia Rykiel, Stella McCartney, Balenciaga και όχι μόνο!


Μιλάμε για πολύ- χρώμα!

Όταν το κρύο μας χτυπούσε την πόρτα, οι μεγάλοι σχεδιαστές προτιμούσαν να μας ντύσουν με πιο ουδέτερα χρώματα και πιο κλασικά. Μαύρα, καφέ, γκρί ήταν πρώτα στις επιλογές. Αυτά last year γιατί φέτος οι χειμερινές κολεξιόν γέμισαν χρώμα. Και να τα πορτοκαλιά, τα κίτρινα και τα μοβ, και τα μπλε του ουρανού και όχι μόνο αυτά, αλλά όλα μαζί σε τρελούς συνδυασμούς. Αυτό που λέμε colorblocking θα σου χτυπήσει την πόρτα (της ντουλάπας).

Δες όλα τα χρώματα της νέας σεζόν εδώ.

Στις πασαρέλες είδαμε πολύχρωμες δημιουργίες στους Haider Ackermann, Alberta Ferretti, Victoria Beckham, Tommy Hilfiger, Burberry Prorsum!

Το μεγαλείο του φετίχ:

Αυτή η τάση έκανε την εμφάνισή της αναπάντεχα, κι όμως τόσο πολλοί και μεγάλοι σχεδιαστές πήραν στα σοβαρά την τάση αυτή. Σύνολα φετιχιστικά με θέμα τη γυναίκα αφέντρα είδαμε στις πασαρέλες των Louis Vuitton και Marc Jacobs αλλά και στους Mugler, Giles, Antonio Berardi, Marios Schwab, Viktor & Rolf και Givenchy.



Τα υλικά ήταν πολλά!

Όχι, δεν χρειάζεται να προτιμήσεις μόνο ένα υλικό στα φετινά κομμάτια. Φέτος, το δέρμα μιξάρεται με τη γούνα, ενώ το πλαστικό μπορεί να έρθει αγκαζέ με τα πλεκτά και τις πούλιες. Σου ακούγεται τρελό; Εσύ μπορείς να ανακατέψεις όσα υλικά θέλεις!


Μοτίβα που θα σε ξετρελάνουν:

Το φετινό χειμώνα τα εμπριμέ μοτίβα ακόμα και με δύο διαφορετικά prints σε κάθε εμφάνιση αποτελούν σούπερ μόδα. Αν δεν είσαι ιδιαίτερα τολμηρή, μπορείς να επιλέξεις ένα print πιο συντηρητικό όπως είναι το πάντα κλασικό καρό ή το ασπρόμαυρο πιε ντε πουλ (αγαπημένο του οίκου Salvatore Ferragamo). Εναλλακτικά, αξίζει να τολμήσεις και τα παρεμφερή πιε ντε κοκ και πρενς ντε γκαλ. Για τα πιο τολμηρά κορίτσια, υπάρχει η επιλογή του πουά (Gucci) αλλά και τα floral του χειμώνα (Miu Miu, Versace, Giambattist Valli)

Λάμπεις καρδιά μου λάμπεις:

Παγιέτες, πούλιες, μεταλλική λάμψη στο φουλ, αστέρια στα ρούχα, rock & roll συνολάκια, μεγάλοι κρίκοι στ' αυτιά, περιορισμός στο μεταλιζέ δεν υπάρχει. Το θες σε σακάκι, σε ολόσωμη φόρμα, σε μεσάτο παντελόνι; Διαλέγεις και παίρνεις.

Τσέκαρε όλες τις τάσεις της σεζόν Φ'/Χ' 2011-2012 με φωτογραφίες, κάνοντας κλικ εδώ:



Η κομψότητα στο απόγειό της:

Τα κομψά θηλυκά σύνολα επανέρχονται στην μόδας σαν καυτή τάση εμπνευσμένη από τη δεκαετία του 40'. Το glam στοιχείο με τις γούνες, τα μαργαριτάρια, τα σύνολα με φουσκωτά μανίκια είναι εδώ και καλύτερα από όλους το προσέγγισαν οι: Gucci, John Galliano, Miu Miu και Jonathan Saunders.

Δες όλες τις κολεξιόν από τις Εβδομάδες Μόδας Φ/Χ 2011-2012 στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Παρίσι και το Μιλάνο σε βίντεο ΕΔΩ:


Να τολμήσεις να φορέσεις:

Τις μάξι και μίντι φούστες: αφήνοντας στην άκρη τα μινάκια.


Πιέτες και φραμπαλάδες και φρου φρου. Ναι, οι πιετούλες και οι φραμπαλάδες στους γιακάδες κάνουν το στυλ σου πιο ρομαντικό. Αποτελούν την καλύτερη επιλογή για τα πιο γλυκά κορίτσια που δεν θα τολμήσουν το ανδρόγυνο λουκ. Οι κολεξιόν των Valentino, Oscar de la Renta και Christian Dior ήταν οι πιο ενδεικτικές.


Θα σε στείλω στη ζούγκλα: Πέραν των μοτίβων που έχουμε συνηθίσει (λεοπάρ ή δέρμα πύθωνα) στο παιχνίδι μπαίνουν και τα πούπουλα και τα υπόλοιπα άγρια ζώα. Φορέματα με μοτίβα πάνθηρα, καπέλα σε σχήμα λιονταριού, η μόδα αγριεύει επικίνδυνα. Άγρια μοτίβα θα βρεις στα κομμάτια των Givenchy, Marc by Marc Jacobs, Topshop και Ungaro.

Πλεχτά: πιάσε τις βελόνες: ο χειμώνας το θέλει το πλεκτό πουλοβεράκι του και οίκος Μissoni μας θύμισε γιατί θα αγαπήσουμε πάλι τη γιαγιά και το πλέξιμο. Χοντρές πλέξεις, ζακάρ, πλεκτά φορέματα και κάθε λογής πλεκτό αποτελεί must για την χειμερινή γκαρνταρόμπα.

Γουνίτσα: επένδυσε σε γούνινα παλτό, ακόμα και σε ένα γούνινο γιακά ή μια ζακέτα με γούνα στο τελείωμα. Προσοχή: μιλάμε για ψεύτικη γούνα γιατί διαθέτουμε οικολογική συνείδηση.

Δεύτερο Δέρμα μου έγινες: η γούνα και το δέρμα πολλές φορές συνδυάζονται. Αν λατρεύεις το δέρμα, μπορείς να το προτιμήσεις και μόνο του για ένα total leather look όπως το λάτρεψε ο οίκος Hermes ή απλά να επενδύσεις το λουκ σου με δερμάτινες λεπτομέρειες (από ένα καπέλο μέχρι ένα μπούστο ή μια φούστα από δέρμα).

Το μπεζάκι: όλες οι ζεστές αποχρώσεις του μπεζ, κρεμ, καραμέλα βουτύρου, το nude αποτελούν ιδανική επιλογή για εσένα που θες να αποφύγεις τα λευκά μέσα στο χειμώνα. Το nude είναι το νέο λευκό και εσύ δεν έχεις παρά να το τιμήσεις στα πανωφόρια, τις τσάντες και τα παπούτσια!

Μείνε συντονισμένη στο WomenOnly για να δεις πώς θα φορέσεις ιδανικά όλες τις τάσεις της σεζόν, αναλύοντας την κάθε μια ξεχωριστά!

Κατερίνα Π.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ