"Η Κέιτ; Σιγά μην είναι πρότυπο μόδας!"

14.09.2011
Μπορεί να έχει κοσμήσει δεκάδες εξώφυλλα μετά το γάμο της τον Απρίλιο, μπορεί κάθε εμφάνισή της να σχολιάζεται με κάθε λεπτομέρεια όμως οι ειδικοί στη μόδα δεν την θεωρούν ικανή να δημιουργήσει τάσεις.

Μπορεί να έχει κοσμήσει δεκάδες εξώφυλλα μετά το γάμο της τον Απρίλιο, μπορεί κάθε εμφάνισή της να σχολιάζεται με κάθε λεπτομέρεια όμως οι ειδικοί στη μόδα δεν την θεωρούν ικανή να δημιουργήσει τάσεις. Ο λόγος για την δούκισσα του Κέιμπριτζ Κάθριν, για την οποία οι ειδικοί της μόδας έσπευσαν να εκφράσουν την άποψή τους στα πλαίσια της Εβδομάδας Μόδας στη Νέα Υόρκη.

Η σύγκριση της 29χρονης Κέιτ με την πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν αναπόφευκτη αφού η Λαίδη Ντι για δεκαετίες ολόκληρες απασχόλησε τον κόσμο της μόδας με τις ενδυματολογικές της επιλογές, το ιδιαίτερο στυλ και τον ανυπότακτο χαρακτήρα της.

Η Μίντλετον ξεκίνησε να απασχολεί το χώρο της μόδας από την μέρα του γάμου της κιόλας, με την επιλογή του νυφικού από τη Σάρα Μπάρτον για τον Οίκο Alexander MacQueen. Έπειτα, στην ολιγοήμερη επίσκεψη του πριγκιπικού ζεύγους στον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιούλιο, απέσπασε θετικές κριτικές για τις επιλογές της.

"Διαθέτει στυλ αλλά δεν μπορούμε να πούμε πως δημιουργεί μόδα, απλά ακολουθεί τις τάσεις της μόδας", τονίζει ο Γκρεγκ Άντριους (Gregg Andrews), διευθυντής μόδας στην αλυσίδα καταστημάτων Nordstrom και συνεχίζει:

"Αν πάρεις την Κέιτ από την βασιλική οικογένεια και την βγάλεις σε ένα δρόμο της Νέας Υόρκης, κανείς δεν θα της ρίξει δεύτερη ματιά. Ναι, είναι μια όμορφη κοπέλα αλλά χάνεται στο πλήθος"

Πάρα ταύτα, οι ειδικοί της μόδας συμφωνούν πως οι στυλιστικές επιλογές της μπορούν να επηρεάσουν το κοινό, εξαιτίας περισσότερο της θέσης που κατέχει πια.

Η Αν Σλόεϊ, διευθύντρια για τις ειδήσεις μόδας στο περιοδικό Elle τονίζει με τη σειρά της πως η Κέιτ δεν είναι πρότυπο μόδας όπως η Κέιτ Μος. Απλά βρίσκεται στα φώτα της δημοσιότητας και οι γυναίκες σε όλο τον πλανήτη σπεύδουν να την μιμηθούν, είτε φορά κάτι ωραίο, είτε όχι.

Και ίσως να υπάρχει κάποια αλήθεια στην εμμονή ειδικά των Βρετανίδων με το τι φορά η Κέιτ αφού το φόρεμα των αρραβώνων, η καπαρντίνα της και κάθε συνολάκι που βάζει, ξεπουλά μέσα σε λίγες ώρες.

Ο Κεν Ντάουνινγκ (Ken Downing) διευθυντής μόδας στον οίκο Neiman Marcus δίνει τη δική του διάσταση στο θέμα:

"Κανείς δεν γνωρίζει αν η Κέιτ αποτελεί πρότυπο τώρα ή αν θα έχει διάρκεια. Ο χρόνος θα δείξει. Με την θέση που κατέχει αυτή τη στιγμή δεν μπορεί απλά να δείχνει άψογη στην εμφανίσεις της και να μην επηρεάζει καθόλου το κοινό".

Πάντως, αυτό στο οποίο καταλήγουν οι περισσότεροι σχεδιαστές και ειδικοί της μόδας είναι πως στην Εβδομάδα της Νέας Υόρκης δεν θα δούμε κομμάτια επηρεασμένα από τις εμφανίσεις της Κέιτ.

Σίγουρα, η Μίντλετον έχει μέλλον και ήδη προσπαθεί να πειραματίζεται με το λουκ της και επιλέγει κομμάτια νέων σχεδιαστών αλλά ταυτόχρονα προσπαθεί να διατηρεί το σοφιστικέ στυλ της. Αυτό θα είναι τελικά και το μυστικό της επιτυχίας της.

Πάντως, το νυφικό της Κέιτ σίγουρα θα επηρεάσει τους γάμους που θα δούμε αυτή τη σεζόν. Η Τζιλ Μάρτιν (Jill Martin), συγγραφέας του βιβλίου "I Have Nothing to Wear!" τονίζει πως το κλασικό στυλ της Μίντλετον θα θριαμβεύσει:

"Πιστεύω πως την άνοιξη αυτή, θα δούμε πολλές νύφες να ανεβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησίας ντυμένες ακριβώς όπως η Κέιτ στο γάμο της 29ης Απριλίου".


Κατερίνα Πατούλια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ