Μεταμόρφωσε την γκαρνταρόμπα σου σε φθινοπωρινή

19.09.2011
Ο καιρός αρχίζει να αλλάζει (σιγά, σιγά, σιγά) και τα πρώτα φθινοπωρινά καρδιοχτύπια δεν μπορεί να χτυπήσουν. Αφού αποφασίσεις να φυλάξεις τα μαγιό στην ντουλάπα, ήρθε η ώρα να μεταμορφώσεις την καλοκαιρινή σου γκαρνταρόμπα σε φθινοπωρινή με μικρές και έξυπνες ιδέες.

Ο καιρός αρχίζει να αλλάζει (σιγά, σιγά, σιγά) και τα πρώτα φθινοπωρινά καρδιοχτύπια δεν μπορεί να χτυπήσουν. Αφού αποφασίσεις να φυλάξεις τα μαγιό στην ντουλάπα, ήρθε η ώρα να μεταμορφώσεις την καλοκαιρινή σου γκαρνταρόμπα σε φθινοπωρινή με μικρές και έξυπνες ιδέες.

Όχι, δεν χρειάζεται να ξεπαραδιαστείς στα μαγαζιά για να υιοθετήσεις με επιτυχία όλες τις νέες τάσεις. Μπορείς να ξεκινήσεις κάνοντας mix & match εμφανίσεις με καλοκαιρινά και φθινοπωρινά κομμάτια που ήδη έχεις. Άλλωστε, μέχρι να δούμε πραγματικό χειμώνα, θα φύγει και το 2011.

Μπορείς να κρατήσεις ακόμα την καλοκαιρινή σου τσάντα: σίγουρα οι τσάντες που κρατάμε στο ντάλα καλοκαιράκι έχουν πιο έντονα χρώματα σε σχέση με το μουντό φθινόπωρο. Μπορείς κάλλιστα να κρατάς την καλοκαιρινή σου τσάντα και τώρα, αφού το colorblocking βρίσκεται σε όλο του το μεγαλείο και όσο περισσότερα χρώματα, τόσο το καλύτερο. Προσοχή στις ψάθινες καλοκαιρινές τσάντες που δύσκολα θα προσαρμόσουν το στυλ σου στα φθινοπωρινά δεδομένα.

Βάλε ένα κολάν κάτω από το φόρεμα: διαθέτεις ένα λατρεμένο floral φόρεμα ή μια τουνίκ με μοτίβα και δεν θέλεις ακόμα να την βάλει στο ντουλάπι. Συνδύασε την με ένα ωραιότατο κολάν (απόφυγε το κάπρι κολάν που θα κάνει το πόδι σου να φαίνεται πιο κοντό) και φόρεσέ το παρέα με το αγαπημένο σου καλοκαιρινό φόρεμα.

Βάλε κι ένα ζακετάκι: μια ελαφριά ζακετούλα ή ένα σακάκι αποτελούν την καλύτερη λύση για να συνεχίσεις να φοράς τα αγαπημένα σου τοπάκια ακόμα και το φθινόπωρο. Προσπάθησε να μην ξεπερνάς τα τρία επίπεδα ρούχων που σου προσφέρουν ένα άσχημο αποτέλεσμα και σε κάνουν να φαίνεσαι παχύτερη. Απόφυγε δηλαδή, το στράπλες μπλουζάκι κι από πάνω ένα μπολερό και μετά μια ζακέτα και παραπάνω ένα μπουφάν.

Το πατούμενο θα κάνει τη διαφορά: τα σανδάλια σου, οι nude γόβες και οι πλατφόρμες με πάτο από φελλό μπορούν κάλλιστα να διεκδικήσουν μια θέση στην φθινοπωρινή σου γκαρνταρόμπα. Όσο ο καιρός το επιτρέπει συνδύασε τα σανδάλια με τα αγαπημένα σου τζιν για σικάτο λουκ στο γραφείο.

Εναλλακτικά, μπορείς να κάνεις το ανάποδο. Συνδύασε ένα άκρως καλοκαιρινό κομμάτι όπως είναι το σορτς, με ένα παπούτσι πιο φθινοπωρινό όπως τα χαμηλά γοβάκια ή οι μπαλαρίνες. Το αποτέλεσμα θα σε ενθουσιάσει.

Βάλε στο παιχνίδι και τις τάσεις του φθινοπώρου. Μπορείς πολύ ωραία να βάλεις μερικά στοιχεία από τη μόδα του Φ/Χ 2011- 2012 σε συνδυασμό με καλοκαιρινά στοιχεία. Αρχικά, κάνε ένα ξεκαθάρισμα για το τι πρέπει να φυλάξεις, να κρατήσεις ή να πετάξεις. Κατόπιν, μάθε για τα χρώματα που θα πρωταγωνιστήσουν στη σεζόν που έρχεται και έπειτα πάντρεψέ τα με την μετα- καλοκαιρινή εποχή που δεν την λες και φθινοπωρινή.

Για παράδειγμα, το κόκκινο της Βουργουνδίας είναι τρέντι αλλά δεν χρειάζεται να αγοράσεις ολόκληρο φόρεμα στο χρωματισμό αυτό για να το στηρίξεις. Προτίμησε ένα πιο φθηνό τοπ ή αξεσουάρ στους χρωματισμούς της μόδας και σίγουρα θα είσαι in style.

Πες "όχι":

Στα καλτσάκια με πέδιλο (κι όμως κυκλοφορεί).

Στο total gym look (εντάξει πάμε να χάσουμε τα κιλά του καλοκαιριού αλλά δεν χρειάζεται να κυκλοφορείς παντού με μια φόρμα).

Στο να κρύψεις κάθε σημείο του σώματός σου με μακρυμάνικα και μακρυά παντελόνια. Άφησε λίγη επιδερμίδα να φανεί, είτε με ένα κοντομάνικο, είτε με ένα σορτσάκι (έστω δερμάτινο).

Μην ξεχνάς: έχε πάντα μαζί σου ένα ζευγάρι κλειστά παπούτσια, ένα ζακετάκι και μια ομπρέλα, γιατί τη βροχή δεν την γλιτώνεις.

Κατερίνα Π.